Uw zoekacties: De Ploeg en het naoorlogse modernisme

2536 De Ploeg en het naoorlogse modernisme ( Groninger Archieven )

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Catalogus
1. Groninger Kunstkring De Ploeg
NB:
De vereniging werd op 5 juni 1918 opgericht. De vereniging stelde zich ten doel de Groninger kunstenaars nader tot elkaar te brengen en het kunstleven op alle wijzen te bevorderen (zie art. 2). Zie eveneens het eerder naar de Groninger Archieven overgebrachte archief van De Ploeg (toegangnummer 481).
Voor een (kunst-)historisch overzicht van de kunstkring De Ploeg en verschillende Ploegleden, zie o.a.: C. Hofsteenge, De Ploeg 1918-1841. De hoogtijdagen (Groningen 1993) en De Ploeg Jaarboeken, uitgegeven door het Groninger Museum en de Stichting De Ploeg.
Organisatie: Groninger Archieven
 
 
 
Best online slots https://slotsdad.com/. Play live roulette https://roulettegames.live/.